Jump to content
Security Installer Community
Eugene's DIY Den

HKC - GSM - Q Unit - What's a "System Fault" ?

Recommended Posts

I've just installed a HKC GSM - Q unit in my panel. SMS options allow the reporting of "System Faults". I thought this might include mains failure, but it doesn't when the option is set to "yes".

Is a "system fault" loss of battery power to the board and some other things?

Edited by Eugene's DIY Den

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Eugene's DIY Den said:

I've just installed a HKC GSM - Q unit in my panel. SMS options allow the reporting of "System Faults". I thought this might include mains failure, but it doesn't when the option is set to "yes".

Is a "system fault" loss of battery power to the board and some other things?

Are all the fault reporting checked yes 

 

Mains

Communication 

Etc all in one section

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, al-yeti said:

Are all the fault reporting checked yes 

 

Mains

Communication 

Etc all in one section

 

I don't get any SMS notification on mains failure.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Eugene's DIY Den said:

 

I don't get any SMS notification on mains failure.

Ok but it's not what I asked you , just going through what it could be 

 

I will try it out for you if I can later 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, al-yeti said:

Ok but it's not what I asked you , just going through what it could be 

 

I will try it out for you if I can later 

In the SMS - Phone options menu:

Report alarm yes

Report system fault yes

Report device yes

Report test yes

 

All the others are set to no.

 

 

2 hours ago, james.wilson said:

There is a delay timer on mains failure

Ok, they don't mention it in the GSM unit installation manual, I'll check the panel manual.

Edited by Eugene's DIY Den

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is hkc the same as aritech cd series?

Edited by Logan

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, james.wilson said:

There is a delay timer on mains failure

55 seconds by default according to the manual, however the panel starts beeping a few seconds after loosing power and when I enter the code it tells me about the fault. I may have changed the setting or maybe this is the reporting delay before an SMS is sent?

Edited by Eugene's DIY Den

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, james.wilson said:

There is a delay timer on mains failure

But not that long it will flash up quick 

Oh you mean in timers yeah like default 55mins

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can adjust to a minute 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.