Jump to content
Security Installer Community
marcinp

PowerMaster 33 G2 and ADT Elmdene 7422-G3F siren

Recommended Posts

Hi all,

 

I was wondering if someone could help me.

 

I have a Visonic PowerMaster 33 G2 alarm system installed at home without any expander. I also have Elmdene 7422-G3F external siren (ADT branded). I would like to use it with my alarm system. I have two questions:

 

- What expander would I have to buy for my alarm

- How do I wire the external siren to my alarm system

 

I attached a photo of the siren.

 

Any help would be much appreciated.

20200222_180611_resized.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firstly why do you want to use a adt sounder for   also why have you hidden the serial number    did you steal it from adt in France?

Edited by Logan

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, marcinp said:

Hi all,

 

I was wondering if someone could help me.

 

I have a Visonic PowerMaster 33 G2 alarm system installed at home without any expander. I also have Elmdene 7422-G3F external siren (ADT branded). I would like to use it with my alarm system. I have two questions:

 

- What expander would I have to buy for my alarm

- How do I wire the external siren to my alarm system

 

I attached a photo of the siren.

 

Any help would be much appreciated.

20200222_180611_resized.jpg

The visonic bell connections are standard I thought if you download any of there manuals it will show

 

Also do you have engineer access to the alarm panel?

 

Is the alarm panel ex ADT ? Or you bought new yourself 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Logan said:

Firstly why do you want to use a adt sounder for   also why have you hidden the serial number    did you steal it from somewhere 

 

Hi Logan,

 

That is quite an unfair accusation to be thrown at someone on an open forum. I didn't steal the siren. I hid the number  because I keep reading that it is a bad idea to post serial numbers on the internet. (e.g.: https://www.howtogeek.com/294471/should-i-keep-my-techs-serial-numbers-private/). Am I too paranoid?

 

If you are so kind to provide help and for this reason, you would need the number, I am absolutely happy to send it to you.

 

I want to connect that siren because I already have it from an older ADT alarm and I would like to use it rather than buying a new unbranded one. Do you think it s a bad idea?

 

Many thanks,

M.

 

 

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, marcinp said:

 

Hi Logan,

 

That is quite an unfair accusation to be thrown at someone on an open forum. I didn't steal the siren. I hid the number  because I keep reading that it is a bad idea to post serial numbers on the internet. (e.g.: https://www.howtogeek.com/294471/should-i-keep-my-techs-serial-numbers-private/). Am I too paranoid?

 

If you are so kind to provide help and for this reason, you would need the number, I am absolutely happy to send it to you.

 

I want to connect that siren because I already have it from an older ADT alarm and I would like to use it rather than buying a new unbranded one. Do you think it s a bad idea?

 

Many thanks,

M.

 

 

 

 

You don't get the tsi jokes lol

 

Edited by Logan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Logan said:

You don't get the tsi jokes lol

 

 

Lol.... yeah... didn't realise this was a joke

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, al-yeti said:

The visonic bell connections are standard I thought if you download any of there manuals it will show

 

Also do you have engineer access to the alarm panel?

 

Is the alarm panel ex ADT ? Or you bought new yourself 

 

 

I have engineer access to the alarm panel

It is not ex ADT panel. I bought the panel new myself.

 

I can download the Visonic manuals but I can't find the manual for Elmdene unfortunately.

There is a QR code that you can see on the sticker on the picture. I thought it would give me a url address for the manual. Unfortunately, access to the manual under that url is restricted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, marcinp said:

 

 

I have engineer access to the alarm panel

It is not ex ADT panel. I bought the panel new myself.

 

I can download the Visonic manuals but I can't find the manual for Elmdene unfortunately.

There is a QR code that you can see on the sticker on the picture. I thought it would give me a url address for the manual. Unfortunately, access to the manual under that url is restricted.

Visonic panels are nice 

Heres where the jokke came from 

Screenshot_20200222-194202_Chrome.jpg

Edited by Logan

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Logan said:

Visonic panels are nice 

Heres where the jokke came from 

Screenshot_20200222-194202_Chrome.jpg

 

 

 

lol.

 

I really like my new Visonic panel

I also like the ADT logo on my house.

This is why I want to connect it....

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, marcinp said:

 

 

 

lol.

 

I really like my new Visonic panel

I also like the ADT logo on my house.

This is why I want to connect it....

 

 

The problem with adt is that they don't have the greatest reputation here in the uk (to put it nicely) 

 

You can attach a picture of the terminals on the back of the panel and i might be able to help you from there

Edited by Logan

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Logan said:

The problem with adt is that they don't have the greatest reputation here in the uk (to put it nicely) 

 

 

Do you mean they do not have the greatest reputation among professionals?

I thought that the ADT logo on my house would be a strong deterrent.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, marcinp said:

 

 

Do you mean they do not have the greatest reputation among professionals?

I thought that the ADT logo on my house would be a strong deterrent.

There are lots good adt installers but there is a handful of rouge installers who don't really know what they are doing that bring their reputation down 

Edited by Logan

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, marcinp said:

 

 

Do you mean they do not have the greatest reputation among professionals?

I thought that the ADT logo on my house would be a strong deterrent.

 

 

The diagram below shows what it looks like and how to connect a siren. I can open it, of course, and take a picture if you prefer.

I was told that I would probably need to buy an expander to connect the ADT siren but I am not convinced: 

https://www.cctvcentral.co.uk/visonic-pg2-powermaster-33-ioxpander-8-wired-8-zone-internal-expander-9-103514.html

 

Many thanks!

 

 

1743288747_Screenshot2020-02-22at19_57_53.thumb.png.7f60bd5a8e8cc5a294a1b951bfa80938.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, marcinp said:

 

 

The diagram below shows what it looks like and how to connect a siren. I can open it, of course, and take a picture if you prefer.

I was told that I would probably need to buy an expander to connect the ADT siren but I am not convinced: 

https://www.cctvcentral.co.uk/visonic-pg2-powermaster-33-ioxpander-8-wired-8-zone-internal-expander-9-103514.html

 

Many thanks!

 

 

1743288747_Screenshot2020-02-22at19_57_53.thumb.png.7f60bd5a8e8cc5a294a1b951bfa80938.png

 

I don't think you can use a sab sounder with this panel 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, marcinp said:

 

 

The diagram below shows what it looks like and how to connect a siren. I can open it, of course, and take a picture if you prefer.

I was told that I would probably need to buy an expander to connect the ADT siren but I am not convinced: 

https://www.cctvcentral.co.uk/visonic-pg2-powermaster-33-ioxpander-8-wired-8-zone-internal-expander-9-103514.html

 

Many thanks!

 

 

1743288747_Screenshot2020-02-22at19_57_53.thumb.png.7f60bd5a8e8cc5a294a1b951bfa80938.png

 

You need to have a bell which has SCB mode 

 

Otherwise your on the right track

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Logan said:

The problem with adt is that they don't have the greatest reputation here in the uk (to put it nicely) 

 

you do chat shit....

 

ADT employ the very best & sometimes the very worst engineers,

 

However there the market leading co. why don't you try & get a job there & get some real world experience of alarms ?

  • Thanks 1
  • Upvote 3
  • Downvote 1

Mr:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, MrHappy said:

 

yes if you have posted your serial no for your bell box we could have located it on the internet, selected abba on your alexa & turn the central heating up to maximum...

 

 

lol. how lucky I am that I decided not to. I would have to listen to Dancing Queen  now and keep all my windows open.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, marcinp said:

lol. how lucky I am that I decided not to. I would have to listen to Dancing Queen  now and keep all my windows open.

 

are mates with cybergibbons ?


Mr:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, marcinp said:

 

 

lol. how lucky I am that I decided not to. I would have to listen to Dancing Queen  now and keep all my windows open.

Its another joke   do you really think think your bell box can control your thermostat lol

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, MrHappy said:

get a job there & get some real world experience of alarms

You have no idea how many issues i had with adt systems 

 

It even says in thier contract that they aren't responsible for anything if their system fails 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Logan said:

Its another joke   do you really think think your bell box can control your thermostat lol

 

 

 

That was a sarcastic answer, Logan. AWS and IoT are my areas of expertise.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Logan said:

You have no idea how many issues i had with adt systems 

 

It even says in thier contract that they aren't responsible for anything if their system fails 

You just have to know how to fix them that's all 

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.