Jump to content
Security Installer Community

Medusa Sensor


A-I-S

Recommended Posts

Hi Everyone bear with me i am new to this site,

I have just put a system in with medusa detectors all is fine barr one detector it triggers the alarm but there are no sounders activated i have checked but it is not programmed to activate silently if anybody has come across this before i would be gratful to know how you sorted it

Link to post
Share on other sites
Hi Everyone bear with me i am new to this site,

I have just put a system in with medusa detectors all is fine barr one detector it triggers the alarm but there are no sounders activated i have checked but it is not programmed to activate silently if anybody has come across this before i would be gratful to know how you sorted it

Hi have checked programming a dozen times it is an avanti xp panel and LCD rkp

Link to post
Share on other sites
Hi have checked programming a dozen times it is an avanti xp panel and LCD rkp

Yes all other zones work correctly the zone in question works on walk test but wont activate bell or internal sounder

Link to post
Share on other sites
Yes all other zones work correctly the zone in question works on walk test but wont activate bell or internal sounder

As Redbull rightly says this is not a problem with the sensor.

If the zone is showing in walk test when the sensor is triggered then there is a problem with the panel (either it is faulty or more likely the zone isn't programmed correctly).

Wiring the sensor to another zone which does trigger the alarm will prove it for certain.

I'm not familiar with this panel but possibly the zone is programmed to be "not used" or similar.

Link to post
Share on other sites
As Redbull rightly says this is not a problem with the sensor.

If the zone is showing in walk test when the sensor is triggered then there is a problem with the panel (either it is faulty or more likely the zone isn't programmed correctly).

Wiring the sensor to another zone which does trigger the alarm will prove it for certain.

I'm not familiar with this panel but possibly the zone is programmed to be "not used" or similar.

cheers appreciate it will try in the morning

Link to post
Share on other sites

Or.... The alarm and tamper loops are wired the wrong way in the pir and thus setting off on a tamper with you walkin front of it. Is it setting off all the time even when unset?

Trade Member

Link to post
Share on other sites
Guest RJBsec
Yes all other zones work correctly the zone in question works on walk test but wont activate bell or internal sounder

If it works in walk test it is probably connected correctly.

Is it in the programme that you are setting prior to making a full test, i.e. it's no good trying to test a detector on the landing if you've set it as bedtime part set!

Hav you programmed it into the system as a security zone?

Assuming that all other detectors cause an alarm activation when the system is set, it must be a programming issue whereby the detector is not in the programme you are setting, or it's not programmed as a zone that will cause an alarm activation.

Link to post
Share on other sites
If it works in walk test it is probably connected correctly.

Is it in the programme that you are setting prior to making a full test, i.e. it's no good trying to test a detector on the landing if you've set it as bedtime part set!

Hav you programmed it into the system as a security zone?

Assuming that all other detectors cause an alarm activation when the system is set, it must be a programming issue whereby the detector is not in the programme you are setting, or it's not programmed as a zone that will cause an alarm activation.

sorted it put it in zone 3 and closed zone 2 programmed zone 2 as not in use and 3 as guard zone now works a treat thanks for the help everyone really appreciate it cheers

Link to post
Share on other sites
Guest RJBsec
sorted it put it in zone 3 and closed zone 2 programmed zone 2 as not in use and 3 as guard zone now works a treat thanks for the help everyone really appreciate it cheers

Yeah that would probably do it on an Avanti :whistle:

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.