Jump to content
Security Installer Community
shamanblue

Honeywell Gx Remote Control App Connection Issue

Recommended Posts

Hi.

I've had the GX Remote working on my Galaxy Dimension panel for several weeks now, all functions were working including group setting and output switching.

Since last week the app cannot connect to the panel.

I haven't changed any settings and my older app Selfmon VKP which uses the same port number is still working no problem so I don't think it's my panel or ether net card.

Any advice would be appreciated.

Thanks

Dimension 48 version 6.92

Ethernet card version 3.02

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, does the supplier provide support?


Nothing is foolproof to a sufficiently talented fool.


Share this post


Link to post
Share on other sites

The app auto updated recently. Not sure if that is at the root of the issue. Have you tried adding as a new site?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi yes tried new site..

Also tried rolling back app to older version but still had the same issue. 

Also tried another smartphone

It appears to connect but then displays LOST CONNECTIVITY WITH PANEL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried entering eng mode and power cycling the Ethernet module? Ie. Remove/restore power to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You got it.

Got in the attic and power cycled ethernet card, app is working again.

I had only done a restart from rkp before, I wrongly thought that would reset the card. Funny how the Selfmon app continued to work.

Thanks Galaxy Guy. ☺

PS I do like the output switching and the group setting on the Honeywell app

Share this post


Link to post
Share on other sites

The  E080-4 Ethernet module firmware is now at 3.05, so probably a few fixes applied since 3.02...

 

Yes, I need to add some more features to the SelfMon app. I still use guard codes to switch outputs at home - means I can use the keypad as well as the phone - more convenient for opening the garage door on the way out than messing with the phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can connect to my flex 20 with the app but I still get 'Groups Not Configured' and I have not control of outputs.

 

In regards to the outputs the app says the panel needs a firmware upgrade.

 

Any ideas????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, hope you have sorted it ok. I found that every time I down powered the Router my WAN changed as we all have Dinamic IP addresses and had to change it in the settings, now I have my router fed via a 12v PSU so hopefully it should stay the same.

 

I am interested in knowing how do you configure outputs to operate them via the App.

 

Thanks,

 

Juan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.